Door Lisbeth Hertogh op 17 juni 2014

Communicatie via de krant?

Gelukkig krijgt ook de PvdA weer de mogelijkheid om tweemaandelijks een column in het Bodegraafs Nieuwsblad te schrijven, hulde, een uitstekende manier om de politieke actualiteit te laten zien. Wat blijkt, de krant is ook handig om met de nieuwe gemeentebestuurders te communiceren… Helaas is direct overleg, zoals het hoort, er even niet meer bij.

Een voorbeeld: de zondagopening van onze lokale detailhandel. Lezen we toch een paar weken geleden in deze krant dat formateur Wendy Verkleij in een goed gesprek met de winkeliers heeft toegezegd dat de openingstijden substantieel verbeterd worden, in samenwerking met alle politieke partijen, dus ook de PvdA mochten wij aannemen. Wij staan, zoals u weet, voor een verregaande verruiming van de winkelopeningstijden in samenspraak met de winkeliers. Dus wij blij, er komt ook met ons overleg. Oorverdovende stilte.

Dan geheel onverwacht verschijnt er vorige week een artikel in deze krant: “het besluit” dat onze grotere winkels op feestdagen om 10 uur open mogen ipv 12 uur (wat tot vorig jaar altijd gedoogd werd), dat er 8 koopzondagen blijven en dat er een behoefte-onderzoek komt naar de openstelling van meer supermarkten op zondag. Ongetwijfeld door dure onderzoekers (alsof een winkelier niet weet wanneer hij wel of niet moet open gaan). Zo worden wij, als 1 van de politieke partijen, dus van coalitiebesluiten op de hoogte gesteld! Blij dat de krent er is!

Wij hadden graag mee willen knokken voor en met de detailhandel voor een veel beter resultaat, zoals we tijdens de verkiezingen beloofd hebben. Hoe tevreden bent u over het gesloten blijven van de AH op zondag, of de Formido en het Motorhuis op vrijwel alle zondagen? Wij zijn ontevreden

Lisbeth Hertogh

Lisbeth Hertogh

Ik ben Lisbeth Hertogh – van der Laan en de PvdA is mij met de paplepel ingegoten. Mijn oma en opa, mijn oom en tante en mijn ouders waren lid zolang ik me kan herinneren. Tante ook actief als gemeenteraadslid in Gouda en later in Reeuwijk. Het is gewoon mijn partij. Natuurlijk ben je het

Meer over Lisbeth Hertogh