Gewoon Doen

18 december 2017

De verkiezingen zijn volgens een aantal partijen al begonnen. Op “social-media” zie ik van alles langs komen.

Verschillende partijen claimen successen die volgens hen geboekt zijn. Wel of niet terecht; ik zie bij geen van die partijen hoe het nu verder gaat in de toekomst.

Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met de kritiek van de burgers uit Reeuwijk.

Er worden heel wat problemen aangekaart m.b.t. Reeuwijkse zaken. Eenieder die enigszins geïnteresseerd is in de inwoners van Reeuwijk kan hier zeker niet omheen.

Ik vind het verbazingwekkend dat alleen onze partij hier een inhoudelijke reactie op geeft en zo laat zien dat we het belangrijk vinden.

Ja natuurlijk wordt er door een aantal partijen wel een reactie gegeven, maar ergens inhoudelijk op ingaan is blijkbaar voor de meeste partijen “not done”.

Misschien moeten we met zijn allen eerst eens terug naar waar de politiek eigenlijk voor bedoeld is. Namelijk: Luisteren naar de burger. Gewoon doen waar we voor zijn aangenomen.

Wat minder onderling maar meer met de burger praten. Daar is volgens mij de burgerparticipatie voor bedoeld!

Ik kan me nog en aantal slogans van de vorige verkiezingen herinneren waar dingen in werden beloofd waar ook ik voor heb gestemd. Bijvoorbeeld de winkelopenstellingen op zondag.

Hierover werden vele beloftes gedaan maar niet nagekomen. Dit is een van de redenen dat ik zelf de stap heb genomen om de politiek in te gaan.

Al die lege beloftes waar naar mijn idee niks mee is gedaan. Ook ik kan alleen dingen beloven maar daarbij wil ik wel zeggen dat ik alles in mijn macht zal doen om mijn beloftes na te komen.

Zo gaan wij dus de verkiezingen in: GEWOON DOEN !!

(Politieke column van Monique Jonker in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk van 6 december 2017)