5 januari 2017

Meten met twee maten

In de raadsvergadering van 14 december heeft de PvdA, samen met de rest van de oppositie (VVD, D66 en GroenLinks) een amendement ingediend op het besluit verordening zondagsopening.

We vroegen de coalitie, en met name BBR, om voor de detailhandel in het buitengebied ook toe te staan elke zondag open te zijn, net als de supermarkten. Het amendement is verworpen, helaas.

Wat nu zo opmerkelijk is, is dat in hetzelfde raadsbesluit dat geen verruiming van de zondagsopening toe staat wel een uitzondering gemaakt wordt voor een nieuwe supermarkt in de Reeuwijkse Hout.

Prachtige supermarkt, met zijn natuurvoeding een aanwinst voor de gemeente. Maar waarom mag deze supermarkt op 1ste Kerstdag open en waarom mag deze supermarkt op zondagmorgen van 8-12 open? Het college verdedigde deze uitzondering door te vertellen dat deze winkel bij het Landallpark hoort, en daar mag zoiets.

Helaas slaat het college daar de plank mis, want deze winkel ligt buiten het park en is openbaar dus voor iedereen toegankelijk en profileert zich als “Natuurvoeding de Reeuwijkse Hout”.

Kortom, dit is meten met 2 maten.