Speelweek Nieuwerbrug

15 maart 2018

Bij het politiek Debat in Nieuwerbrug heb ik aandacht gevraagd voor de onduidelijkheid over het veld van de Speelweek Nieuwerbrug. De Speelweek is wat de PvdA betreft een “must” voor de sociale cohesie in die kern. Vandaag heb ik hierover een gesprek op het gemeentehuis gevoerd. De ambtenaar kon prima uitleggen waarom het huidige veld niet meer te gebruiken is aankomende zomer: Het wordt morgen verkocht.

Gelukkig bleek dat in overleg met de Speelweek wordt gekeken naar het veld van de ijsbaan. Wat dan wel weer zorgwekkend is in dit verhaal is dat het contact met de mensen van de IJsclub tot op heden nog niet gelukt is.

Ik maak mij ernstige zorgen over de goede afloop van dit verhaal. Het probleem is namelijk dat de grond erg drassig is. Prima voor de IJsbaan, maar niet voor de Speelweek. Aanpassingen….. maar is het veld dan nog bruikbaar voor de ijsbaan?

Of de ijsbaan of de speelweek gaan een hoop problemen/ onmogelijkheden ervaren. Hadden we nu net niet besloten in het debat in Nieuwerbrug dat het zo belangrijk was dat beide bestaansrecht hebben en van groot belang zijn voor de inwoners van Nieuwerbrug. Hopelijk wordt met alle belanghebbende samen naar een oplossing gezocht!

Monique Jonker- Verbakel, Lijsttrekker PvdA Bodegraven-Reeuwijk.