16 februari 2017

‘Stop, oneigenlijk gebruik van de Droomfabriek’

BODEGRAVEN De PvdA en de VVD in Bodegraven-Reeuwijk willen dat de gemeente stopt met het werven van huurders voor de Droomfabriek, omdat zij niet passen in de oorspronkelijke doelstelling. De fracties dienen hiervoor vanavond een motie in tijdens de raadsvergadering. ‘

“We willen in de raadsvergadering van maart een discussie over de Droomfabriek”, licht Lisbeth Hertogh (foto) de motie toe. “We zijn een experi- ment gestart met de Droomfabriek en hebben er daarna nooit over doorgepraat. We hebben ‘geen flauw benul wat er wel en niet mag en hoeveel geld het kost.”

De Droomfabriek is opgezet voor lokale startende ondernemers om hen in de eerste fase voordelige huisvesting te bieden. De leeg- staande Beatrixschool is hiervoor aangewezen. Omdat er weinig belangstelling is van startende ondernemers wil de gemeente andere gebruikers aan- trekken zoals een instantie voor dagbesteding en de duurzaamheidsacademie.

Concurentie

De fracties van -de PvdA en VVD zien dit als oneigenlijk gebruik met het risico op toenemende concurrentie voor lokale ondernemers, Daarom willen ze dat de gemeente stopt met de wervingsacties en de contracten met oneigenlijke gebruikers opzegt. De beide fracties willen ook een. discussie over de toekomst van de Droomfabriek. Hertogh: “Over drie jaar verhuist de Droomfabriek naar een ander leegstaand schoolgebouw, de Verhoeff-Rollman- school. Maar dat is helemaal geen prettige plek, die school staat ingeklemd tussen huizen. Echt geen plek voor een school en al helemaal niet voor de Droomfabriek.”

Algemeen Dagblad 15 februari 2017