Inspirator

Han Koevoets

Han Koevoets

Over Han Koevoets

06-51565363han@koevoets.nl

 

Sinds 1976 ben ik lid van de PvdA omdat de sociaal democratische principes mij dicht aan het hart liggen. Hoewel het pvda-schip niet altijd mijn koers vaart is dit grondprincipe nooit los gelaten. De tijdmomenten na WOII gaven vaak aanleiding hierin mee te bewegen. Progressie gaat gepaard met up en downs en ik heb de beweging ook ervaren als een creatieve kracht die steeds noodzakelijk is om naar de toekomst te kunnen kijken.

Direct na onze komst vanuit Rotterdam naar Bodegraven in 1979, ben ik aan de slag gegaan voor de PvdA. Toen als redactielid van het destijds aanwezige blad “over rood”. Na enige jaren trok mij het besturen wat meer. Als voetbaldier toen lid geworden van de Bodegraafse voetbalvereniging ESTO en daar 19 jaar als bestuurslid (deels voorzitter) een bijzonder leuke vrijwilligerstaak vervuld. Tussentijds ben ik nog enkele jaren bestuurslid (deels voorzitter) geweest van een beleidscommissie die voor de gemeente Bodegraven het sportbeleid aanstuurde. Aansluitend mocht ik samen met anderen sturing gegeven aan enkele projecten voor de gemeente Bodegraven. Daarbij hoorde de ontwikkeling en oprichting van een stichting voor de Buiten Sport Voorzieningen (BSV). Deze stichting  is thans nog verantwoordelijk voor het beheer van de buitensportvoorzieningen in Bodegraven. Vanaf de oprichting in 2006 ben ik bestuurslid en sinds dit jaar voorzitter.

Inmiddels mag ik na 40 jaar arbeid al enkele jaren genieten van mijn pensioen en dat geeft extra vrije tijd. Twee jaar geleden ontstond in Bodegraven een werkgroep van vrijwilligers voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme. Aan deze werkgroep geef ik thans leiding. Een speciaal project is de ontwikkeling van aanlegsteigers in de Oude Rijn langs de Rijnkade in Bodegraven.

In deze periode trok toch ook de politiek weer aan me en op initiatief van Alvin Riley is een campagneteam opgericht. Dit team heeft met veel inzet en plezier de lokale campagne gevoerd voor de in 2012 gehouden Tweede Kamerverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Omdat het bestuur van de PvdA in Bodegraven-Reeuwijk dringend aan vernieuwing toe was ben ik  samen met Jan Bouwens en Peter Kleiweg aan deze leuke bestuursjob begonnen. We gaan krachtig werken aan een sterke partij die echt wat kan beteken voor de burgers in onze mooie gemeente.

Eind 2016 ben ik met de bestuurswerkzaamheden gestopt. Met hand- en spandiensten zal ik mijn steentje blijven bijdragen aan het campagneteam.