Stichting Puree.

7 februari 2022

De Stichting Puree (Platform Uitkeringsgerechtigden Reeuwijk) bestaat al meer dan 25 jaar. Ze heeft tot doel mensen in Bodegraven-Reeuwijk die afhankelijk zijn van een uitkering te ondersteunen met raad en daad. Dat dat meer dan nodig is bewijst de toeslagenaffaire en discussie over hoe de overheid met mensen omgaat die een bijstandsuitkering of toeslag ontvangen. Niet zelden worden mensen ten onrechte beschuldigd van fraude en misbruik.

De Stichting Puree adviseert gevraagd en ongevraagd het college van B&W, de gemeenteraad en de uitvoeringsinstantie Ferm Werk. Soms worden de adviezen opgevolgd, soms ook niet omdat de politiek andere keuzen maakt. De PvdA is de politieke partij die zich het lot van mensen in een zwakke positie aantrekt. Hoe? Door werk, een eerlijke economie en als je onverhoopt zonder werk zit, door liefdevolle zorg en aandacht. Juist lokaal kun je daaraan vorm geven. Door te luisteren naar mensen, door naast hen te gaan staan als dat nodig is.

Puree houdt in 2022 op te bestaan en gaat op in Adviesraad Sociaal Domein. De reden daarvan is dat werk en inkomen, zorg en welzijn steeds meer met elkaar verweven raken en de adviezen goed op elkaar moeten worden afgestemd. De PvdA steunt deze ontwikkeling.

Jan Bouwens